A munkát szerdán Kaposvár és a megye elöljárói, Kaposvár polgármestere, a megyei közgyűlés elnöke és a térség országgyűlési képviselői is megtekintették.

Év végéig elkészül a kétszer-kétsávos főpálya, a szervizutak valamint a településeket elkerülő párhuzamos út, amelyen a nehéz gépjárművek és a kerékpárok közlekedhetnek.

Jelenleg 33,2 kilométeren zajlik a kivitelezés: Somogyaszalót, Somogybabodot, Mernyét, Mernyeszentmiklóst, Vadépusztát érinti a kétszer-kétsávos út építése. 20 kilométeren új nyomvonal épül, a 67-es számú főút települések közti szakaszain pedig 11,5 tonna teherbírásúra erősítik a pályát. Az úton naponta 4-500 ember dolgozik, hogy a határidőket tartani tudják.

Az utat szakaszosan adják át, augusztus végén  közlekedhetnek  először az autósok Somogybabod és Mernyeszentmiklós között.

A bejáráson a politikusok kipróbálhatták az ország eső zenélő útburkolatát is, amely a Republic 67-es út című dalát játssza. A zenélő bordákat a burkolat jobb szélébe építették be, amelyekre ráhajtva a jólismert slágert hallhatják az autósok. A legszebben akkor élvezhetik a zenét a közlekedők, ha 80 kilométer per órás sebességgel hajtanak rá a hangjeggyel megjelölt 500 méteres szakaszra. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki a szakemberek.

A zenei élménynél azonban fontosabb, hogy az út várhatóan új befektetőket hoz a megyeszékhelyre. Az építkezés hatására már is több beruházó jelezte érdeklődését szita Károlynál, Kaposvár polgármesterénél.