Az együttműködő felek nyilatkozatukban kiemelték, hogy a hazai agrár- és élelmiszerszektor, valamint a vidéki élet népszerűsítését, erősítését, a magyar élelmiszerek versenyképességének támogatását közös célnak tekintik. Ennek érdekében tervezik április végén megszervezni a „Marcali Gardenexpo” elnevezésű rendezvényt, mellyel Somogy megye és Marcali agrártársadalmának további erősödését kívánják elérni.

„A rendezvényen rá kívánjuk irányítani a figyelmet a kistermelőkre, a konyhakertekre, a szociális szövetkezetekre és a termelő közösségekre, a szaktudásra és a turizmus minőségi fejlesztésére”– mondta Biró Norbert.

A megyei önkormányzat elsősorban személyi és tárgyi feltételekkel, az agrárkamara szakmai támogatással, míg a házigazda város a helyszín biztosításával és az ahhoz kapcsolódó operatív feladatok ellátásával járul hozzá a kiállítás és vásár sikeréhez.

Az első Marcali Gardenexpot április 27-én tartják. A kertészeti és gasztronómiai kiállítást a tervek szerint ezt követően minden évben meghirdetik, ahol helyi és környékbeli termelők mutathatják meg termékeiket.