A Honvéd utca 24. szám előtti társasháznál, a Pécsi utcában az ÉDOSZ vendéglő előtti szakaszon, valamint a Somssich Pál utca és az Ezredév utca kereszteződésénél lettek okoszebrák. A mintegy 7,5 millió forintba kerülő beruházás előnye, hogy kizárólag a tényleges átkelési szándékot jelzi az autósoknak, az áthaladás időtartama alatt működik csak, alacsony a fenntartási költsége. Egy sávban 4 darab LED-es izzó kerül beépítésre, amelyeket utólag szerelnek be, így nem kell az aszfaltot feltörni, majd helyreállítani.

Az elmúlt három esztendőben 557 millió forintot költött az önkormányzat a közlekedésbiztonság javítására. Sok új gyalogátkelőhelyet építettek, de új csomópontokat is átadtak, ilyen volt például a rendkívül forgalmas Tüskevári csomópont is, amely a teljes átalakítás után sokkal biztonságosabb lett. A Hegyi utca és a Virág utca találkozásánál található ívben is sok baleset volt, ezért ott ívkorrekciót hajtottak végre. Továbbá a gyalogosokat is segítő rendőrlápáknál sok helyen hangosbeszélőt is felszereltek.

„Ebben az évben is kiemelt feladatunknak tekintjük a közlekedésbiztonság javítását, éppen ezért egy új csomópontot építünk a Jézus Szíve Templomnál (Hősök temploma) a Mindszenti téren. Megújul a Guba Sándor utca és az Izzó utca kereszteződése – amely egyénként mintegy 2000, a környéken dolgozó biztonságát növeli majd , továbbá új közlekedési csomópontot lesz az Arany János utca és a Hegyi út találkozásnál is. A Közlekedési Központ építése kapcsán már az idén látszódni fog az új Béla király utcai új csomópont váza is” – mondta Szita Károly csütörtöki sajtótájékoztatóján.  A polgármester hozzátette: a Csik Ferenc sétányt is meg fogják hosszabbítani a Béla király utcáig, valamint a Közlekedési Központ beruházásnak a részeként két új körforgalmat is építenek. Egyet a leendő buszállomás elé, egyet pedig a Hársa utca csatlakozásánál, ahol az új felüljáró épül.

Dr. Heffer Attila ezredes, városi rendőrkapitány a sajtótájékoztatón kiemelte, megnőtt az autók száma Kaposváron, ami a biztonság szempontjából is nagy kihívást jelent. Szakmai, baleseti és forgalmi adatok alapján adtak javaslatot az okos gyalogátkelőhelyek helyszíneire.

„A fejlesztések segítik az embereket, de a felelősségüket nem helyettesítik, ezért a gyalogosokat, kerékpárosokat és autósokat is arra kérjük, hogy mindig óvatosan közlekedjenek”-mondta a rendőrkapitány.