A magántulajdonban lévő belvárosi társasházak esetében a homlokzat felújításából is részt vállal az önkormányzat, hogy az üzleti portálok feletti épületrészek is megújulhassanak. Amennyiben a társasház vállalja, hogy a beruházás 50 százalékát kifizeti, akkor a teljes összeg másik felét az önkormányzat állja.

„A belvárosi beruházások másik jelentős része az, hogy a zöldterületek is megújulnak a belvárosban. Új növények lesznek például a színház parkjában, a Noszlopy Gáspár utcában, a Fő utcában, az Ady Endre utcában és több más helyszínen is. Ezeken felül pedig megújul a Kossuth téri szökőkút is” – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

Északi irányban folytatja az önkormányzat a Széchenyi tér megújítását, de a sétálóutca utca régi szakaszára is telepítenek növényeket. Két új parkoló lesz a belvárosban: a Teleki-tömb déli részén a belső udvarban, illetve a Borostyán Vendégház mögötti területen, a Dózsa György utca felől.

„A belvárosi üzletek megújításával reméljük, hogy egy rendezettebb és szebb városképet láthatunk majd a beruházás elkészültével. Szeretnénk, ha egységesebb képet mutatna Kaposvár, a jövőben erre fokozottan k figyelünk”– hangsúlyozta L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze.