A rekortán borítású, palánkkal és LED világítással is felszerelt multifunkcionális sportpálya az elmúlt évtized legnagyobb sportfejlesztése az egyetemen. A több mint negyven millió forintos beruházást TAO támogatásból és saját forrásból valósította meg a Kaposvári Egyetem. A sportlétesítmény két öltözőjét felújították és a konditerme 20 modern géppel bővült.

”Az ilyen és ehhez hasonló beruházások is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egészségesebben éljünk. Ezért is fontos, hogy a Kaposvári Egyetem is lépést tart ezzel a fejlődéssel, hisz aki a sportba fektet, az a jövőbe fektet”- mondta köszöntőjében Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője.

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere pedig bejelentette, hogy a Sportlétesítmények Országos Szövetsége, mely több mint hatvan sportintézményt foglal magában, ebben az évben a Kaposvári Egyetemet díjazta az intézményi kategóriában.

„Kiemelten fontos, hogy a hallgatók és dolgozók számára kulturált sportolási lehetőségeket biztosítsunk, ezzel is vonzóvá téve Kaposvári Egyetemet” - hangsúlyozta Dr. Borbás Zoltán. A kancellár hozzátette: az egyetem az élsport és a szabadidősport támogatása mellett egyaránt elkötelezett.

Az új pályát természetesen az egyetemi hallgatók avatták fel. A sportversenyen az egyetem karai mérték össze ügyességüket a különböző sportágakban.

A pedagógia kar hallgatói és oktatói a várméta nevű játékon kívül mindent megnyertek, így elsők lettek a röplabda és footsal bajnokságban és a sorversenyekben is.