Az épület mind helytörténeti, mind pedig kultúrtörténeti szempontból is igen jelentős.

Egy itt lezajló ceremónia ihlette Csokonai Vitéz Mihályt a „Dorottya, vagyis a dámák diadalma fársángon” című komikus eposz megírására, s ennek tiszteletére kapta nemrégiben új elnevezését, a Dorottya-ház nevet.

A rekonstrukcióban a barokk stílusú, kétszintes épületben látogatóközpontot, kiállító- és bemutatótereket, valamint kulturális - szabadidős események befogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki.

A projekt célja, a régóta használaton kívüli műemlék, a kaposváriak körében csak Csokonai fogadó néven ismert épület felújítása, teljes körű rekonstrukciója, és abban turisztikai attrakciók létrehozása.

A műemléképületben már folynak az előkészítő bontási munkálatok. A kivitelezéskor elvégzik a teljes épület műemléki rekonstrukcióját, energetikai korszerűsítését, az épület környezetének helyreállítását. Korszerű kiállítóterek és az egyéb attrakció-elemeknek helyet adó épületrészek jönnek létre, udvara megszépül, az ingatlan hátsó részén pedig parkolókat is építenek. A fejlesztés eredményeképpen létrejövő funkciókat családbarát és akadálymentes kivitelezések teszik komfortosabbá: lift, indukciós hurok, Braille-táblák.

1,2 milliárd forint, 100 százalékos, európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból

A beruházás is része Kaposvár azon törekvésének, hogy a megyeszékhely egyik húzóágazata a turizmus legyen. Az elmúlt évek során számos turisztikai attrakcióval bővült már a város, s a fejlesztések a jövőben is folytatódnak.