Kutyamentésben is profik a kaposvári katasztrófavédők. A szakemberek embert, állatot és tárgyi értékeket egyaránt elhivatottan mentenek. Csütörtökön Kaposhomokon, a régi laktanyaterületén egy két méter mélységű szerelőaknába esett egy közepes méretű keverék kutya. A kaposvári tűzoltók dugólétra és kötél segítségével szabadították ki fogságából a bajba jutott állatot. A kimentett kutyát ezután gondozásra átadták a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület munkatársainak.

Tűzoltóknak köszönheti az életét egy kutyát
 

 

A kutya jelenleg jó helyen van, a menhely azonban zsúfolt, a Kutyatár munkatársai várják a régi, vagy új gazdi jelentkezését. Önkénteseket is szívesen fogadnak, akik segítenek az állatok ellátásában, sétáltatásában, és az ideiglenes örökbefogadók is nagy segítséget jelentenek a Kutyatárnak.

Hasonló a helyzet a macskamenhelyen is. Tarnavölgyi Lászlóné, menhely vezetője elmondta, hogy sok állatot gondoznak, fiatalt, időset egyaránt, akik mind gazdára várnak. Mindenféle felajánlást szívesen fogadnak, a legnagyobb öröm azonban az, ha hazavisznek egy utcára került macskát. 

Tűzoltóknak köszönheti az életét egy kutyát