A programban öt köznevelési intézmény, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Duráczky EGYMI, a Somogy Megyei Pedagógia Szakszolgálat, a Barcsi Szivárvány EGYMI, a Nagyatádi Éltes Mátyás Általános Iskola szakemberei működnek együtt.

A projekt célja az utazó gyógypedagógiai hálózat és a szakszolgálati ellátás továbbfejlesztésével az  óvodák és iskolák munkájának segítése, a gyógypedagógiai intézményekben a súlyosan halmozottan sérültek ellátásának bővítése, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése. Fontos feladat a pedagógiai szakszolgálati intézmények és utazó gyógypedagógusi, utazó konduktori hálózatok fejlesztése is.

„Több ezer fogyatékkal élő ember él Somogy megyében, közülük a legtöbben mozgássérültek, utánuk az értelmi sérültek száma a legmagasabb„ – mondta Benczéné Csorba Margit, a Kaposvári Bárczi Gusztáv EGYMI főigazgatója.

A legintenzívebben az autista gyerekek száma emelkedik a megyében, a tudomány fejlődésének köszönhetően azonban kiszűrésük is kezelésük is jóval hatékonyabb, mint korábban.