A tengeri halak jó omega-3-zsírsav-forrásnak számítanak, de még a rendszeres halfogyasztás sem tudja biztosítani a szükséges mennyiségű omega-3 zsírsavat.



Az omega-3 zsírsavakat tartalmazó készítmények segítik szervezetünk esszenciáliszsírsav-ellátását. Figyelnünk kell azonban arra, hogy a választott készítmény megfelelően tiszta formában és a kívánatos koncentrációban tartalmazza az omega-3 zsírsavakat.



Az omega-3 vérzsírcsökkentő hatású, gátolja az érbetegségek kialakulását: védi az érfalakat, segít abban, hogy azok rugalmasak maradjanak, csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát, segít a gyulladásos folyamatok megelőzésében.



A jó minőségű, omega-3-tartalmú készítmény mentes a káros bomlástermékektől, megfelelően tiszta formában és a kívánatos koncentrációban tartalmazza a zsírsavakat. Tudományos vizsgálatok szerint napi 1 gramm mennyiségnél várható klinikai hatásosság.



KH/Weborvos