A 108 éves intézményt 1982-ben újították fel utoljára. A jelenlegi felújítás elodázhatatlan, mert a hátsó épület tetőszerkezete kritikus állapotban van. A padlásrész nagy része elkorhadt és a leázások is gyakoriak. A szennyvízelvezetés folyamatosan akadozik, amely rendkívül kellemetlen szagokkal árasztja el az épületet.

Ezek kijavítása mellett a jövőre kezdődő beruházásban még kicserélik a tetőt és több nyílászárót, valamint felújítják a vizesblokkokat is.

A támogatás Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a javaslatára került be a jövő évi költségvetésbe. A felújításról tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a zeneoktatás még a jelenlegi zeneiskolánál is idősebb, több mint 160 évvel ezelőttre vezethető vissza Kaposváron. A Liszt Ferenc Zeneiskolában jelenleg több mint 500 diákot tanítanak évente valamilyen hangszeren játszani.

Nagy Tamás intézményvezető kifejtette: „a tanulók és pedagógusok tanévenként átlagosan 180 alkalommal lépnek fel a városkülönböző rendezvényein. Ezenkívül Kaposvár zenei életének szervezésében is jelentős szerepet vállalunk. Évente mintegy 60 hangversenyt bonyolítunk önállóan, emellett havi rendszerességgel biztosítunk helyet egyéb kulturális szervezetek bemutatkozásának hangversenytermükben”.

Hozzátette: mindezek ellenére azonban az iskola épülete gyalázatos állapotban van.  A 108 éves épület szerkezetileg és energetikailag olyan rossz állapotú, hogy felújítása az állagmegóvás szempontjából elengedhetetlen.

Gelencsér Attila kitért arra, hogy az intézmény vezetése ahhoz keresett forrásokat, hogy méltó módon maradhasson a régió művészetoktatásának egyik meghatározó intézménye.

„A fejlesztéssel a szakmai programok a XXI. század elvárásainak megfelelő környezetben kapnak majd helyet, ezzel is hozzájárulva Kaposvár kulturális életének fellendítéséhez” – emelte ki.