Félrenyelés okozta fulladás, robbanás, közlekedési baleset és újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállnia az 58 résztvevő csapatnak Szombathely belvárosában. A Magyar Vöröskereszt a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. A legfiatalabbak között végül a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és AMI ötöse a pécsi Szent Mór Katolikus Általános Iskola és a sátoraljaújhelyi Esze Tamás Tagintézmény csapatát megelőzve állhattak a dobogó legfelső fokára. A középiskolák versenyét a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium csapata nyerte a kaposvári katolikus gimnázium együttese előtt, a harmadik helyen a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium végzett. A felnőtt csapatok mezőnyében – az általános iskolásokhoz hasonlóan – nem talált legyőzőre a Somogy megyét képviselő együttes: az E.M.S. nevű formáció a pécsi Rock ’n Trollt és a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolát megelőzve zárt az élen.



Külön értékelték az egész napos viadalon azokat az állomásokat, ahol a magyar és nemzetközi Vöröskereszt-munkával, történettel kapcsolatos dolgokra voltak kíváncsiak a szervezők: Somogy megye ebben a versenyben is az élen zárt, így a szombathelyi viadal mindenképp a somogyországi, kaposvári csapatok sikerétől lehetett hangos a hétvégén.



A csapatok tagjai:



általános iskolás kategóriában: Molnár Anna, Darabos Dominik, Kandikó Lídia, Péter Franciska, Székelyi Péter (felkészítő: Sudár Viktória).



középiskolás kategóriában: Godó Viktória, Bencs Fruzsina, Berend Bence, Hahóti Virág, Kiss Fanni (felkészítő: Sudár Viktória)



felnőtt kategóriában: Hunka Balázs, Csörsz Máté, Keszericze András, Palkovics Péter, Radics Barbara.



KH