A kereskedelmi és vendéglátóipari szakképző pedagógusa öt hónapig készült a versenyre, többször is elkészítette a versenyművet. Apró falatkái kuriózumnak számítanak a hazai cukrászdákban, a versenyeken azonban a legtöbbször már ilyen darabokat kérnek.

Mihajlovits Róbertnek nem a németországi olimpia volt az első megmérettetése. A kaposvári mestercukrász rendszeres résztvevője a hazai és nemzetközi versenyeknek, s ahová lehet, legtehetségesebb tanítványait is benevezi.

A szakember elmondta, hogy verseny kiírásokban meghatározott alapokat mindig teljesíteni kell, de egy pici pluszt muszáj belevinni ahhoz, hogy a zsűri ütőképesnek tartsa a munkát. Az egyéni ízlés természetesen mindig benne van az értékelésben, de van egy európai modul, ahol rögzítve vannak a különböző értékelési szempontok.  Az ítészek ízeket, színeket néznek, formákat, újszerű megoldásokat keresnek.

A kreativitás nagyon fontos, a kaposvári cukrász   34 éves tapasztalatával azonban már jól tudja, hogy mi az, amivel ki tud tűnni a mezőnyből.