A Gasztrotalinak ezúttal Kardosfa adott otthont. A  Pannon Gasztronómiai Akadémia  és a Somogyi Helyi Termék Egyesület találkozójának célja az volt,  hogy minél több helyi kistermelő szállíthasson  az éttermeknek, és hogy a vendéglátóegységek minél több helyben termelt alapanyagot használjanak.

A rendezvényen somogyi termelők kínálták portékáikat a séfeknek. A szakácsok és étteremvezetők a zöldségek és gyümölcsök mellett lekvárokat, különböző ízesítésű mézeket és kézműves édességeket is  megkóstolhattak.  A  mustra mellett szarvasgombáról, - Somogy egyik nagy kincséről-  is  hallhattak előadást a résztvevők.

A rendezvényen elhangzott, hogy egyre népszerűbbek  a helyi  termékek a térségi gasztronómiában.Egyre több étterem és intézményi konyha vásárol rendszeresen a helyben termesztett alapanyagokból.

A megyei agrárkamara szerint az apró falvakban, ahol nincs sok munkalehetőség, ez lehet az egyik kitörési pont.