A Gasztrotalinak ezúttal Kardosfa adott otthont. A Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Somogyi Helyi Termék Egyesület találkozójának célja az volt, hogy minél több helyi kistermelő szállíthasson az éttermeknek, és hogy a vendéglátóegységek minél több helyben termelt alapanyagot használjanak.
A rendezvényen somogyi termelők kínálták portékáikat a séfeknek. A szakácsok és étteremvezetők a zöldségek és gyümölcsök mellett lekvárokat, különböző ízesítésű mézeket és kézműves édességeket is megkóstolhattak. A mustra mellett szarvasgombáról, - Somogy egyik nagy kincséről- is hallhattak előadást a résztvevők.
A rendezvényen elhangzott, hogy egyre népszerűbbek a helyi termékek a térségi gasztronómiában.Egyre több étterem és intézményi konyha vásárol rendszeresen a helyben termesztett alapanyagokból.
A megyei agrárkamara szerint az apró falvakban, ahol nincs sok munkalehetőség, ez lehet az egyik kitörési pont.