Kilátástalan a marcali kórház helyzete, és várhatóan a bezárás sorsára jut. Ha ez megtörténik, Somogyban csupán kettő kórház fog üzemelni, ennél is súlyosabb túlzsúfoltsággal és még hosszabb várólistákkal – írta csütörtökön az alfahir.hu. A hírportál egy volt egészségügyi dolgozó nyilatkozatára hivatkozik.



Szerkesztőségünk a cikk tartalmával kapcsolatban zárójelben megjegyzi, hogy megyénkben jelenleg Kaposváron, Siófokon, Marcaliban és Nagyatádon működik kórház. Ez ugye négy. Egyszerű matematika alapján ha eggyel kevesebb maradna, az akkor is három lenne, nem kettő. Viszont kórházbezárásról szó sincs, amit az alábbiak is bizonyítanak.



Az alfahir.hu hírportálon 2013. július 18-án megjelent sajtóhírre reagálva a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a következő sajtóközleményt adta ki:



„A volt Marcali Kórház, jelenleg a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali Telephelye bezárásával kapcsolatban leírtak nem felelnek meg a valóságnak. Ilyet a kórház vezetése soha nem állított és a valós helyzet ezzel éppen ellentétes.



A cikkben leírtak egyebekben a Kórház működésének negatív, a valóságot eltorzító leírását jelentik, melynek célja kizárólag hangulatkeltés.



A Kórház vezetése megfontolja mind a nyilatkozó, mind pedig a hírportál ellen a megfelelő jogi lépések megtételét.”



KH