A Csiky Gergely Színház Lúdas Matyi című előadására szóló jegyeket a hétvégén adták át a motorosok a gyerekeknek, és az őket képviselő intézménynek, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság Somogy Megyei Igazgatóságának. A jegyekből a megyei gyermekotthonok lakói és a Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálatának diákjai kaptak.

Az átadáson az adományozó tizenöt motoros mellett a gyerekek egy része is megjelent, akiket Rátóti Zoltán színházigazgató is köszöntött.

„Gyermeknap közeledtével igyekeztünk örömöt és jókedvet vinni a nehéz sorsú gyerekek életébe. Reméljük, sikerül önfeledt élményben részesíteni őket néhány órára” - mondta a Helyi Híradóknak  a Széles Út Egyesület elnöke, Kovács Balázs. 

A civil szervezet számára nem csupán gyereknapon fontos az adományozás. Az egyesület egész évben gondol a rászorulókra. Legutóbb a szezonnyitó motoros találkozón gyűjtöttek a fogyatékkal élő gyerekeket segítő Lári-fári Alapítvány számára, nyaranta pedig több táborba is elmennek, ahol motoros bemutatókat tartanak és egy körre motorozni is elviszik a legbátrabbakat.

Legközelebb a somogyvári három napos motoros találkozón gyűjtenek a Széles Út Egyesület motorosai, ezzel is igazolva, hogy a bőrszerkós, vad külső érző szívet takar.

Sz. É./Helyi Híradók