Az az önkéntes program lehet sikeres, ahol a koordinátor – Kaposváron Matuca Ivett - is megfelelően dolgozik. Kaposvár ezek közé tartozik, sőt, országos mintaprogram lehet. Mintegy száz önkéntes dolgozik az alapítványnak, s igyekszik szebbé tenni a beteg gyermekek mindennapjait. A magyarok olyan művészi képességekkel rendelkeznek, amely garantálja a gyerekek kedélyállapotának javulását. Terveik szerint bővítenék tevékenységüket, a jövőben sérült gyermekek és idősek is bekerülhetnek a programba – mondta el a sajtónak dr. Albert Royaards.





A Mosolygó Kórház Alapítványt Budapesten 2004 októberében hozták létre. Elsődleges célja javítani a beteg gyerekek kedélyállapotát, hangulatát a kórházi gyógyulásuk során. További célja olyan társadalmilag hátrányos csoportok támogatása is, mint a fogyatékkal élők és az idősek otthonában lakók.





Az alapítvány képzett önkéntesei rendszeresen - Kaposváron az országban egyedülálló módon vasárnap kivételével naponta - meglátogatják a beteg gyerekeket, hogy számukra szórakoztató programokat nyújtsanak napi másfél órában, akár szobáról szobára vagy ágytól ágyig haladva. Ha a közönség nem ágyhoz kötött, akkor az előadást egy központi helyen tartják meg.



KH