Benkő Tibor a nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok találkozója előtt újságíróknak elmondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program életpályát vázol fel a honvédelemért tenni akaró fiataloknak, az aktív katonáknak, emellett fontos feladat, hogy gondoskodjanak a nyugállományba kerülőkről is.
 
A honvédelmi miniszter úgy vélte: a kormányprogrammal és az idősügyi politikával összhangban meg kell találni a lehetőségét nyugdíjasaik segítésére.
 
Az anyagi támogatás mellett példaként hozta fel az elhelyezési körülmények javítását és a különböző cégekkel kötött megállapodáson alapuló kedvezmények biztosítását. Jelezte, a kérdés a családtagokkal együtt százezreket érint.
 
Benkő Tibor a koronavírus-járvánnyal összefüggésben kérdésre válaszolva hangsúlyozta: olyan veszélyforrásról van szó, amelyre mindenképpen készülni kell.
 
A külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák már megkapták azokat a védőfelszereléseket, amelyekre szükségük lehet, Magyarországon pedig a honvédség kész segítséget nyújtani a katasztrófavédelemnek, a rendőrségnek és az egészségügyi intézményeknek - jelentette ki.
 
A honvédség a legveszélyesebb vírusok kimutatására és kezelésére is alkalmas NATO-akkreditált mobil laborjával, valamint orvosaival, szakszemélyzetével is segítheti a védekezést - mondta.