Az első találkozások alapján több területen elképzelhető a közös munka. Ilyen például az Pedagógiai Kar által kínált állatasszisztált pedagógiai is, amely iránt több egyetem érdeklődött. A Gazdaságtudományi Kar első lépésben a vezetéstudomány és a HR menedzsment területén lát együttműködési lehetőséget, és cél, hogy az agrárökonómia, a regionális tudományok, a marketing és a pénzügyek területére is kiterjesszék a kapcsolatokat. A lublini II. János Pál Katolikus Egyetem  felé a karon folyó keresztény értékrendű vezetés lehet első közös kiindulópont. 

Az 50 éves hagyományokkal bíró, természet-és humán tudományokkal foglalkozó, Siedlce-i Egyetem különösen ígéretes partnernek tűnik. Velük már pályázat és közös tudományos publikációk kapcsán el is indult a kutatók közti személyes egyeztetés a gazdaságtudományi karon.

Két szerződés aláírása már megtörtént, tovább kettő pedig folyamatban van. Így a közeljövőben olyan konkrét megállapodások születhetnek, amelyek révén a Kaposvári Egyetem tovább szélesítheti, erősítheti értékes nemzetközi kapcsolatait.