A közös zselici szezonnyitó túra immár egy biztos találkozási pontja a helyi kerékpáros közösség tagjainak. Az idei évben csaknem százhúsz kerékpáros jött el a zselicvölgyi túrára, a mintegy 40 kilométeres közös kerékpározás félidejében egy zselici pincepörköltet fogyasztott el a társaság a szabadidőfarmon.

„A szezonnyitó célja minden évben azonos: a közös, jó hangulatú kerékpározás mellett felhívjuk a figyelmet a sportolás fontosságára, valamint a biztonságos közlekedésre. Azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt években örvendetes módon nőtt a kerékpározók száma”- mondta Muzsi Zsolt, a Zsota Kerékpártúra Egyesület elnöke.

Ifjabb Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója kifejtette: egyre nagyobb érdeklődés van a turisták részéről is a kerékpáros programokra, így a farm kínálatában idén már kerékpártúrák is szerepelnek. Ezeken professzionális vezetővel ismerkedhetnek meg a Zselic értékeivel az ország minden részéből érkező vendégek. Emellett továbbra is nagy az érdeklődés a vendégek körében a kerékpárbérlés iránt.

Muzsi Zsolt az idei szezonról elmondta: április elejétől októberig minden hétvégén túráznak majd belföldön, és több külföldi úti cél is szerepel a kínálatban. Májusban a Passau-Bécs, júniusban a toszkán kirándulás, júliusban Dél-Csehország, augusztusban pedig a Maribortól Zágrábig tartó kerékpártúrák lesznek a slágerprogramok.

„Az idei esztendő újdonság a Pozsony környéki egynapos várak, kastélyok kerékpártúránk. Klasszikusan ősszel kerüljük körbe két nap alatt a Balatont, de aki a kihívást szereti, várjuk május 17-én az egynapos Balaton körünkön”- tette hozzá Muzsi Zsolt.