Kopásálló festékkel hamarosan felfestik a kézilabda, a kosárlabda és röplabda pályát. A versenyek mellett edzésekre és tornaórákon is használják majd a termet, ezért középről egy motoros elválasztó függönyt lehet leengedni, és két kosárlabda pálya lesz keresztben. Szerelik már a beléptető rendszert és javában tartanak a hideg és meleg burkolások is.

A stadion minél jobb kihasználása érdekében az összes mobil lelátót vissza lehet tolni a helyére, így rendezvények megtartására is alkalmas lesz a multifunkciós Aréna. Fogadások, koncertek, de akár autóbemutatók is helyet kaphatnak a létesítményben.

Készülnek már a külső és belső, valamint mozgássérült parkolók, mellyel párhuzamosan az északi oldalon a 700 négyzetméteres tárolócsarnok építésének az előkészítése zajlik. Megkezdték a külső térvilágítás kiépítését és a kertészeti munkákat is. Átalakult az atlétika pálya is. Ideiglenesen új helyen, az Arany János utca felül lehet majd bejutni a futóknak.

„A körcsarnokot tavaly kezdtük el felújítani, leburkoltuk, és kicseréltük az összes nyílászárót. A jelenlegi, második ütemben a keleti oldal térburkolása készült el, illetve a távhővezetéket kötik át az Arénából. A két csarnok között nyitott tér lesz, ahol lehet sétálni családi programokat tartani” – mondta Dér Tamás a Kaposvári Sportcsarnok vezetője.

Az 5,7 milliárd forintos Kaposvár Aréna alapkövét tavaly májusban tették le, azóta folyamatosan dolgoznak rajta a szakemberek.