"A harmadik év tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposvári Egyetembe integrálódott már a verseny, a hallgatók és az oktatói csapatok is lelkesen készülnek a megmérettetésre"– mondta el Szerb György főszervező.

Az idei év újdonsága az úgynevezett Dogs Cross futam, amelyben kutyák és gazdáik együtt küzdhetik le az akadályokat. Szintén komoly előrelépést jelent, hogy a szervezők leszerződtek a Magyar Terepakadályfutó Szövetséggel, így a III. KE Cross Run hivatalos magyar bajnok kupa futam lesz.

Kutyák és gazdáik együtt küzdhetnek a Cross Run-on
Fotó: Kaposvári Egyetem

 

„Ez azt jelenti, hogy lesznek olyan nehezített akadályok, amelyek komoly fizikai megterhelést jelentenek majd. Ezzel a nemzetközi színvonal is megjelenik majd” – tette hozzá Szerb György.

Emellett mivel tavaly a terepakadályfutás bekerült a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség hivatalos sportágai közé, így április 6-án második alkalommal avatnak majd magyar bajnokokat is a Cross Run-on.

A szervezést ezúttal is segíti a Magyar Honvédség, akik különböző programokkal készülnek a résztvevőknek.

„Emellett nem titkolt cél az önkéntes tartalékos katonák toborzása” – hangsúlyozta Horváth Jenő őrnagy és Nevelős László alezredes.

A III. KE Cross Run már most nevezési rekordot döntött, hiszen eddig mintegy négyszázan jelentkeztek a megmérettetésre.