A sorozat első beszélgetésén a városházán kaposvári nyugdíjasokkal találkozott Szita Károly, ahol bejelentette, a meglévők mellett legalább két új nyugdíjasházakat épül a 2020-tól kezdődő ciklusban. Sok visszajelzés érkezett ugyanis arról, hogy sokat kell várni a Liget otthonba és a kecelhegyi nyugdíjasházba való kell a bejutásra. Az új házak legalább száz férőhelyes, összkomfortos, emelt szintű, felügyelettel ellátott otthonok lesznek.

A fórumon elhangzott, hogy Kaposvár az elmúlt 10 évben rengeteg olyan intézkedéssel támogatta az időseket, amelyek megkönnyítik életüket. Ilyen többek között az, hogy a nyugdíjasok ingyenesen használhatják a helyi autóbuszokat, kedvezményt kapnak a Virágfürdőben, egészségmegőrző programokat szerveznek számukra.

Szita Károly a találkozón arról is szólt, hogy rengetegen visszaküldték már azokat a véleménykérő leveleket, amelyeket a közelmúltban valamennyi kaposvári háztartásba eljuttatott.

„Várjuk, hogy őszig a lehető legtöbb területről érkezzenek vélemények, hogy a jövőben ezekből közösen lehessen kialakítani Kaposvár új várospolitikai programját, amely 2030-ig meghatározza majd a város életét. A cél pedig az, hogy még jobban érezhessük magunkat városban” - mondta a polgármester.