Pikniket rendezett hétvégén a Fekete István Látogatóközpont a Deseda-tó partján.  A rendezvényen számos program várta a városból kilátogatókat, egyebek között sportversenyek és tárlatvezetés a Deseda élővilágáról.

Az eseményen Szita Károly polgármester a Fekete István Látogatóközpont előtti rendezvénytéren beszámolt az elmúlt évek fejlesztéseiről – így magáról a központról, a tóhoz vezető, illetve a tó körüli kerékpárútról, a füredi oldalon épült kilátóról és játszótérről, a strand és a büfésor felújításáról, a 14 kilométer hosszú ökoturisztikai gyalogútról, a Sefag beruházásában készült erdei lombkoronasétányról és madármegfigyelőről. Szólt emellett a kaposváriak előtt álló feladatokról is.

„A Deseda turisztikai kínálata a kemping újjáépítésével lesz teljes, a több milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nem csupán látnivalók lesznek a tó környékén, hanem minőségi szálláshely is. Ezáltal a kaposváriak közkedvelt tava a szabadidő eltöltésére alkalmas, teljes értékű jóléti pihenőhellyé válik majd” – ismertette a további terveket a polgármester.

A tó megközelíthetőségét jelentősen javítja majd, hogy Füreden a Szőlőhegyi út még idén aszfaltburkolatot kap. A munkálatok már most is folynak.

A Deseda nem csupán nyáron, de egész évben a kaposváriak kedvelt kirándulóhelye, ahol évente a több tízezer kaposvári mellett egyre több turista is megfordul.