A rendezvényre az általános iskolák alsó tagozatos és ötödik osztályos diákjait hívták meg. A Somogy Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefogásának köszönhetően olyan partnereket sikerült megnyerni a szemléletformálás érdekében, akik elkötelezettek az egészséges élelmiszerek terén.

A Kaposvári Egyetem a Bőszénfai Szarvasfarm őshonos állatait hozta el, melyeket bemutatásuk mellett meg is simogathattak az érdeklődők. A Fino-Food Kft. iskolatej programmal érkezett, és dietetikus segítségével vezették be az egészséges táplálkozás rejtelmeibe a kisdiákokat. Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai pedig bemutatták Somogy egyik legvadregényesebb tájegységének környezetét, felhívva a figyelmet az ottani problémákra. A Sefag is bemutatkozott, trófeákat is megcsodálhattak és kézbe vehettek a diákok. A Kaposvári Vigasságok terén felállítottak egy jurta sátrat, ahol tízfős csoportokban húszperces foglalkozások keretében juthattak hasznos ismeretekhez a diákok.

„Környezetünk védelme mellett az egészséges táplálkozás, a helyi termékek és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztására hívjuk fel a figyelmet, hogy az minél előbb a mindennapjaik részévé váljon”- mondta köszöntőjében Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

A jelenleg szezonját élő szamóca köré épült fel a rendezvény, ám volt zöldség-gyümölcs felismerés, és felhasználásukról is sok mindent megtudhattak a résztvevők. Játékra és szórakozásra is volt lehetőségük a gyerekeknek, többek között 360 fokos video VR-játék segítségével elmerülhettek a zöldségek és gyümölcsök világában. Nem maradt üresen a színpad sem, ott a Gulliver zenekar szórakoztatta a diákokat.