Az éttermek a bemutató idején olyan menüt állítanak össze, vagy olyan ételeket kínálnak az étlapon, amely helyi alapanyagokat tartalmaz. Az Erzsébet Sörház már főzött Kaposvár Kincseiből, míg a Pergola, a L’ Altro és a Kapos Étterem szeptember 20-áig több időpontban várja a helyi termékek iránt érdeklődőket.

„Utolsóként, szeptember 20-a és 23-a között várjuk a vendégeket ebben a programban a Kapos étterembe. Mi nem menüt készítünk, hanem több olyan ételt is felveszünk az étlapunkra ebben a négy napban, amely helyi alapanyagokból készült. A harcsapaprikásunk hala például a bárdudvarnoki halastóból érkezik, a szarvas pörkölt alapanyagát a bőszénfai Szarvasfarmról hozzuk, s onnan érkezik a bivalyhús is - mondta el a Helyi Híradóknak Gergely Ica, a Kapos étterem marketingvezetője.

A Kaposvár Kincse termékek esetében a minőség több mint valami hangzatos marketingfogás. Ezek minőségminimuma a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott, különleges minőség meghatározásnál kezdődik. Például egy szörp esetében a gyümölcstartalom nem lehet 50% alatt, így a Kaposvár Kincse málnaszörpben például 68% a málnatartalom.

Ha egy vásárló megpillantja a Kaposvár Kincse feliratot egy csomagoláson, akkor biztos lehet az igazi, garantált, különleges minőségben. Ezt a védjegyet ugyanis nem kaphatja meg akármilyen termék Az ilyen termékek alapanyaga Kaposvár 50 kilométeres vonzáskörzetéből vagy Somogy megyéből származik, eredetüket pedig egy szigorú bíráló bizottság vizsgálja, mielőtt megkaphatná a termék a neves minősítést.