A módosítás oka, hogy az aktuális pályázati kiírás lehetővé teszi a megyeháza, és a mellette lévő volt levéltár épületének egy pályázatból történő, egyidejű energiahatékonysági javítását. A pályázattal lehetőség nyílik nemcsak a levéltár, de a megyeháza fűtési rendszerének korszerűsítésére, a homlokzati nyílászárók korszerűsítésére illetve cseréjére, a padlásfödém hőszigetelésére, homlokzatjavítási munkákra.

A képviselőtestület meghallgatta Móring József Attila országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztost a megyei területfejlesztési feladatok végrehajtásának jelenlegi állásáról is.

„A rendelkezésére álló 43,45 milliárd forintos keret 68 százalékának felhasználásáról már döntés született. Eddig 245 db pályázat érkezett, jelentősen túllépve a rendelkezésre álló keretet. 179 pályázat nyert, és mindössze 21-et utasítottak el. Ez azt bizonyítja, hogy a somogyi települések jól átgondolt, alaposan előkészített pályázatokkal éltek” -  mondta Móring József Attila.

Még egy vendége volt a közgyűlésnek. A képviselőtestületnek dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos számolt be a somogyi egészségügyi prevenciós tevékenységről. Elhangzott: létrehozták a Megyei Egészségfórumot, előtérbe kerültek a települési prevenciós feladatok és járási egészségterveket fognak kidolgozni a minél hatékonyabb megelőzés és eredményesebb gyógyítás érdekében.