A záróhangversenyen Szamosi Szabolcs orgonaművész Sebestyén Márta énekművésszel közösen mutatta meg a hang és az orgona találkozásának csodálatos pillanatait, azt, hogy mi történik, amikor a klasszikus, a népi és az egyházi zenét összekapcsoljuk.

Elhangzott többek között Bartók: Este a székhelyeknél, J. S. Bach: G-moll fantázia és fúga szerzeménye, valamint az egyházzenei darabok és Tolcsvay Béla művei is felcsendültek egyedülálló párosításban a koncerten. Mély hatást gyakorolt a zsúfolásig megtelt templom hallgatóságára, amikor egy gyönyörű somogyi dallam szőtte át Johann Sebastian Bach zenéjét.

A hangversenyen egy perselyt is kihelyeztek a templomba, a koncertsorozat zárásával ugyanis folytatódik a Kaposvári Evangélikus Templom új orgonájának építése. A hangszert egy svájci gyülekezet ajánlotta fel a kaposvári evangélikusoknak, akik a hazaszállítás után azonnal nekifogtak a felújtásnak.

„A hangszer már most is csodálatosan szól, egy 16 fagott sípsor és egy tremoló beépítésével azonban még szebb hangzásra lesz képes a gyönyörű barokk hatású orgona. Az építés költségei meghaladják a másfél millió forintot, ehhez várjuk az adományokat”- mondta Pongrácz Máté, evangélikus lelkész.

Az ősszel kezdődött ingyenes orgonakoncert-sorozat ugyan a hétvégén véget ért, továbbra is lesznek azonban hangversenyek a templomban. Egész évben várják a zenebarátokat, évvégén pedig hagyományosan Rákász Gergely orgonaművész ad adventi hangversenyt a kaposvári Evangélikus templomban.