Óriási felháborodást váltott ki a közelmúltban, hogy kivágták az Együd Árpád Kulturális Központ előtti matuzsálem fát, amely látszólag teljesen egészséges volt, az ultrahang vizsgálatok szerint azonban a belseje teljesen elkorhadt, bármikor kidőlhetett volna.  A szakemberek érvei meggyőzőek voltak, mégis sokaknak fájt a szíve, Kaposvár egyik legrégibb fájáért. A helye azonban nem sokáig maradt üres, a Városgondnokság munkatársai máris pótolták a fát, sőt mindjárt kettőt ültettek helyette.

Virágokat és cserjéket telepítettek a kórház egykori déli tömbjének a helyén épülő öko-okos parkba is, ott a Bajcsy-Zsilinszy utcai óvodások tették zöldebbé a környezetet.

A közeljövőben város több pontján is zajlanak tereprendezések, átalakítások. Szinte valamennyi helyszínen új burkolatot és zöldfelületet alakítanak ki a szakemberek. Az egynyári virágok helyett évelőket ültetnek, és ahol lehet, automata öntözőrendszer építenek ki. Az Együd szomszédságában, a könyvtár előtt új parkolókat és játszóteret is kialakítanak, illetve újabb fákat is ültetnek.