Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vesznek részt korcsoportos bontásban. A versenyprogram válogatója idén Gabnai Katalin drámatanár, színikritikus volt, aki több mint 90 pályázott produkcióból választotta ki a 26 versenyelőadást.

A versenyen kívüli, meghívott külföldi darabokon valamint a határon túli magyar színházak produkcióin kívül a legkisebbeknek szóló  illetve az ifjúsági előadásokat is láthat közönség.

Itt van a lengyel Teatr Alexander Fredró társulta, akik “Drogba” / “Út” című csecsemőszínházi, valamint Priv című, 14-18 éveseknek szóló mozgásszínházi előadásukat hozták el a Biennáléra. A spanyol Teatro Paraíso  pedig Xocolat” címmel egy meglepetésekkel teli előadással örvendezteti meg a legkisebbeket.

A fesztivál kezdő napján rendezték meg a Platform Shift+ Kreatív Fórum konferenciáját is, amelynek témája „A digitalitás mint varázslat” volt.

Az egyhetes  rendezvény helyszínei a Szivárvány Kultúrpalota, az Együd Árpád Kulturális Központ, a Kaposvári Egyetem és új kulturális központja, a Latinka Ház, valamint a BábSzínTér.  A színházi-nevelési programoknak iskolák adnak helyet.

Az ASSITEJ Magyar Központja a társszervező kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját. A versenyprogramban szereplő előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt produkciókat az ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy-díjával jutalmazzák.