Az infrastruktúra fejlesztését tartják a legfontosabbnak a vállalkozók
Az infrastruktúra fejlesztését tartják a legfontosabbnak a vállalkozók
Képek: Sz. É.

A hagyományoknak megfelelően idén is tartott évnyitó ülést a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényt hatodik alkalommal szervezték meg, és csaknem 600 kamarai tag és vállalkozó kapott meghívást.

Az idei év legfontosabb változásairól tartott előadást Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara országos elnöke. A szakemberhez rengeteg kérdés érkezett, a vállalkozók a jogszabály- és adóváltozásokról egyaránt kérdeztek.

Bíztató képet festett az idei évről Dr. Zúgó Liliána. A gazdasági elemző szerint a három legnagyobb európai kutatóintézet előrejelzései valamennyi európai országra kedvezőek. Elmondása szerint mindenhol erősödik a gazdaság, nőnek a beruházások. 

„Kaposvár mindent megtesz azért, hogy a helyi gazdaság erősödjön, és hogy a vállalkozók minél több uniós forráshoz hozzáférhessenek”- mondta Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

A vállalkozásoknak a legnagyobb segítséget az infrastuktúra fejlesztése és a közút hálózat bővítése jelentené. Sokat kell tenni a szakképzés és a munkaerő piac összehangolása érdekében is - hangsúlyozta Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Az infrastruktúra fejlesztését tartják a legfontosabbnak a vállalkozók
 

 

A rendezvényem részt vett Nógrádi György is. A biztonságpolitikai szakértő előadása nagy sikert aratott. A szakember az amerikai elnökválasztásról, Kínáról és természetesen a migránshelyzetről is beszélt.

„Európa továbbra sem találja a stratégiai választ a menekültkérdésre. Egyre több ország ért egyet a korábbi magyar kezdeményezéssel, hogy a bevándorlókat Európán kívül kell tartani. A bécsi csúcstalálkozón 16 ország egyet értett abban, hogy otthon kell tartani az embereket, és nem szabad áthozni őket a tengeren, hanem vissza kell őket vinni Észak-Afrikába. A világ változásai az amerikai elnökválasztás, a brit népszavazás arra kényszerítik az európai vezetőket, hogy hosszú évek konfliktusai után megtalálják a közös nevezőt” - summázta Nógrádi György.

2017. március 25. szombat, Irén és Írisz napja
Kaposvár: Felszakadozott felhőzet
8 °
Felszakadozott felhőzet
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg