A Szoptatási világhéthez kapcsolódik a „Természetesen anyatejjel” szlogennel Kaposváron rendezett konferencia. Az ország több pontjáról is érkeztek védőnők, hogy a szakmai munka mellett a somogyi megyeszékhellyel is megismerkedhessenek. A kétnapos konferencia célja, hogy az édesanyák minél többen, minél hosszabb ideig táplálják anyatejjel az újszülötteket. A programban az előadások mellett kerekasztal beszélgetések és kulturális kikapcsolódás is szerepel.



- Ez a munka nem csupán elismerést érdemel, hanem főhajtást. Munkájuk nélkülözhetetlen, hiszen azzal a korosztállyal foglalkoznak, akik felnőve építik ezt az országot és ezt a várost – mondta köszöntőjében Szita Károly, aki a város bemutatása helyett saját gyermekeinek kiskorával kapcsolatos élményeiről beszélt.



2012-ben augusztus végéig 654 kisgyermek született Kaposváron, míg 2013. augusztus 31-ig 748. A kaposvári védőnők 2012 novemberétől bruttó 23 ezer forinttal többet keresnek, s idén júliustól pedig 5900 forinttal emelkedett fizetésük. „Ezzel még nem teljesítette kötelességét mindenki, de elindultunk egy úton, s ez az út nem is rossz” – mondta a polgármester, aki minden egyes kismama és édesapa nevében megköszönte az ápolónőknek azt a törődést, amit a családok iránt tanúsítanak.



KH