Az építkezés miatt az Áchim András utca négy sávjából kettőt, a déli oldalit lezárták a forgalom elől a körforgalomtól a Petőfi térig.

A megmaradt két sáv egy-egy mindkét irányba viszont komoly gondot okozott volna a csúcsforgalmas időszakokban: a balra, vagyis a Petőfi tér felé kanyarodók feltartották volna a sort, beleértve az egyenesen haladókat is.

Éppen ezért a közlekedési szakemberek úgy döntöttek, hogy a Teleki-Városháza-Noszlopy tömbbelső menetirányát megfordítják. Ezentúl tehát a körforgalom felől lehet behajtani ezekbe az utcákba.

Aki tehát a felüljáró felől érkezik, az a külső sávban maradva mehet egyenesen a vasútállomás felé, vagy a belső sávban maradva behajthat a Noszlopy utcába.

A másik jelentős változás, hogy az Áchim András utcában megszűnt a balra kanyarodás lehetősége a Petőfi téren.

Aki a felüljáró felől érkezve mégis a Teleki-tömb utcáiba szeretne behajtani, az a turbó körforgalomban teheti ezt meg a Szivárvány Kultúrpalota felé kihajtva.

Erre azért van lehetőség, mert a Noszlopy, a Városház és a Teleki utcákban megváltozott a haladási irány. Balra munkaterület, jobbra a megmaradt két sáv. Azért kellett megfordítani a forgalmat a Teleki-tömbbelsőben, mert a Petőfi tér felé kanyarodók rendkívüli módon felduzzasztották volna a sort a csúcsidőszakokban.

A Teleki utcából a Somogy áruház felé viszont nem lehet balra felkanyarodni.

Ehhez le kell menni egészen a Petőfi térig, és az SZTK épülete előtt, ahol szintén megfordul a menetirány, és ott lehet felkanyarodni az Irányi Dániel utcába. Onnantól pedig már a megszokott módon lehet közlekedni.

Az utasoknak az első napokban hoszteszek segítenek az eligazodásban, de plakátokon is követhető lesz a változás.

Az úttest fölé kifeszített tájékoztató molinók is segítik a közlekedőket az Áchim András utcában. Az önkormányzat azért helyeztette ki öt helyszínre a nyolc méter széles hirdetővásznakat, hogy az arra haladók figyelmét felhívja a változásra.

A változások miatt új kocsiállásokról indul több járat is a helyi autóbuszpályaudvaron. A 4-es, 6-os, 7-es, 8-as és 9-es kocsiállás az állomás Noszlopy utcai körforgalomhoz közel eső területére költözött, míg az 5-ös kocsiállást a vasútállomás irányába tolták el.