A konzultációról Gelencsér Attila, Kaposvár térségének országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a Soros- terv a biztonságunkat és az eddig elért eredményeket veszélyezteti. Ha megvalósul, kevesebb jut családtámogatásra, adómérséklésre, közbiztonságra.

„A kormánynak Magyarország érdeke mindennél fontosabb, ezért továbbra is a lehető leghatározottabban, a magyar emberekkel együtt lép fel a Soros-tervvel szemben. A magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket arról, hogy támogatják-e a Soros-tervet vagy sem, ehhez teremt lehetőséget a nemzeti konzultáció” – hangsúlyozta Gelencsér Attila.

A konzultáció kérdéseinek kipostázása november 10-ig tart, a válaszadásra pedig november 24-éig van lehetőség, de emellett az internetes részvétel is biztosított a nemzetikonzultacio.kormany.hu címen.

Több mint húszezren már kitöltötték az interneten a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció kérdőívét. Az eddig tapasztalatok szerint az elektronikus válaszok legfeljebb a beérkezett kérdőívek 5 százalékát teszik ki.