Zamárdi, Siófoki út 58. szám előtti útszakaszon 2017. július 20-án 8 óra 45 forgalmi okból lassító tehergépkocsinak ütközött egy motoros, aki – az elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Siófokon, a Semmelweis utca külső forgalmi sávjában közlekedett 2017. július 20-án 12 óra 10 perckor egy személygépkocsi, amelynek sofőrje sávváltás során összeütközött a mellette közlekedő segédmotor-kerékpárossal. A baleset következtében a motoros – az elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Az eset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

24 óra baleseti hírei Somogy megye útjairól
 


Balatonföldvár, Balatonszentgyörgyi út 64. szám előtti útszakaszon, a belső forgalmi sávban közlekedett egy gépkocsi vezetője 2017. július 20-án 13 órakor, amikor jobbra kanyarodása során nekiütközött a mellette, a külső forgalmi sávban haladó segédmotor-kerékpárosnak. A fiatalkorú motoros – az elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A megye területén az elmúlt 24 órában további 12 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy nyáron egyre nagyobb számban jelennek meg az utakon a segédmotoros kerékpárosok és motorkerékpárosok. Ezen időszakban a járművezetők lendületesebben, nagyobb átlagsebességgel közlekednek az utakon, sajnos ezt az elmúlt napok baleseti statisztikai adatai is jól tükrözik.

A motorozás rendkívül veszélyes üzem. A motorkerékpárosok halálozási kockázata sokkal nagyobb, mint egy személygépkocsi vezetőinek. A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, ráadásul a motorosok kevésbé észlelhetőek, mint a nagyobb méretű járművek.