A kiírásra azok a fiatal kaposváriak pályázhattak, akik még nem töltötték be 30. életévüket, nappali tagozaton tanulnak államilag elismert felsőoktatási intézményben vagy szakképzőben, és átlaguk eléri a 3,51 százalékot.

A pályázat elbírálásakor előny volt az, ha valaki olyan képzésen vesz részt, amely a munkaerőpiacon hiányszakmának számít. Az ösztöndíj havi 25 ezer forint, amelyet azzal a feltétellel ad a város, hogy a tanulmányaikat követően a fiatalok Kaposváron vállalnak munkát, és itt kamatoztatják a megszerzett tudásukat.

A Kaposvár Számít Rád ösztöndíjat először 2008 őszén írta ki az Önkormányzat. Az elmúlt években 85 kaposvári fiatal kapta meg. Az idei 18 támogatottal együtt pedig a sikeres pályázók száma elérte a 103-at.

Ebben az esztendőben volt a legmagasabb a pályázók száma, ugyanis 20 fő adta be a pályázatát, amelyből 18-an kaptak támogatást a bizottságtól. Mindegyik pályázó olyan területen tanul – például pedagógusképzésben - melyre nagy szüksége van, a városnak, legyen az a szakképzés területe, vagy a felsőoktatás.

A több mint száz sikeres pályázatból eddig csupán két főnek nem sikerült Kaposváron munkát találni. A többi sikeres pályázó tanulmányai befejezése után el tudott helyezkedni a városban, így már dolgoznak a kórházban ösztöndíjas orvosok, népegészségügyi ellenőr, gyógypedagógus és központifűtés-szerelő is.