„A 2014 decemberében átadott Zselicvölgy évről-évre folyamatosan fejleszti a szolgáltatásait, hogy az egész évben nyitva tartó szabadidőfarm vendégei számára tartalmas, élményekkel teli kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson. A wakeboard pályával, a plázzsal és a víziparkkal elsősorban az aktív kikapcsolódást kereső gyermekes családok érdeklődésére számítunk” - mondta ifjabb Lóki Géza ügyvezető igazgató.

A wakeboard pálya azonban várhatón a vízisport szerelmesei körében is nagy sikert arat.

„Én régóta kitesurfözök, aminek egy hátránya, hogy szél nélkül elképzelhetetlen. A wakweboardhoz azonban nem kell szél, napsütésben, szélcsendben is lehet hasítani a vizet. A két deszka technikája nagyon hasonló, a wakweboardon azonban máshová kell helyezni a testsúlyt, hogy a kanyarokat is be tudjuk vele venni”- osztotta meg a kulisszatitkokat Barna Dániel, aki az elsők között próbálta ki az új sporteszközt Hajmáson.

Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője az új sporteszköz átadásán kifejtette: az elmúlt évben rekordot ért el a hazai turizmus, és minden jel arra mutat, hogy idén is sikeres éve lesz az ágazatnak. A szálláshelyek kihasználtságának emelkedése mellett a szektor árbevétele is jelentős mértékben növekedett, és már rövidtávon további bővülés várható.

A Zselicben az erdőművelés, a vadgazdálkodás és a mezőgazdaság mellett ma már igen fontos a turizmus is. Az elmúlt években történt fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen megnőtt az ide érkező belföldi és külföldi turisták száma. Az elmúlt években átadott turisztikai célú beruházásoknak - mint a például a Zselicvölgy, a Zselici Csillagpark - köszönhetően ma már legalább 4-5 napra szóló programot kínál a térség a vendégeinek. A következő években az uniós forrásoknak köszönhetően újabb beruházások indulnak itt, s tovább nő az elérhető kikapcsolódási, pihenési élményelemek száma és a Zselic még vonzóbb lesz a turisták előtt.