A rendezvényen nyolc ország versenyzői, köztük az aktuális cseh világbajnokkal teljesítik majd a 750 méter úszás, a 20 kilométer kerékpározás, a 4 és fél kilométer kajakozás és az 5 kilométer futás távot.

Vasárnap a hosszabb távokat kedvelő triatlonosok veszik birtokba a tavat és környékét. Több mint 250 egyéni versenyző és 20 váltó vág neki az embert próbáló távoknak: 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás, 21,1 kilométer futás. A szervezők nagy csatára számítanak és két kaposvári versenyző is dobogós esélyekkel áll majd rajthoz.

9 órakor úszással kezdődik a verseny a toponári strandon és 17 órára kell minden résztvevőnek célba érkeznie. A szintidő 8 óra, de a leggyorsabbaknak is több mint 4 órára lesz szüksége a táv teljesítéséhez.

Péter Attilától, a rendezvény kaposvári szervezőjétől megtudtuk, hogy a kerékpározás a 61-es úton teljes forgalomzárás mellett zajlik, ezért a taszári körforgalomtól a 67-es út kereszteződéséig az elkerülő út 15 óráig zárva lesz. A terelő út a 610-es úton lesz. Ugyancsak 15 óráig a Toponár – Kaposfüred közötti út is zárva lesz, de a strand Toponár felől zavartalanul megközelíthető. A kerékpárúton a toponári oldalon várhatók korlátozások, de az út használható lesz.