Magyarország kaposvári mintára onkoradiológiai központot épít Hanoi-ban. A 400 millió eurós kölcsön biztosításával Kaposvár partnervárosában, Can Thóban is építenek egy hasonló központot.

Szita Károly a Kométa piacainak bővítéséről is tárgyalt. A részben önkormányzati tulajdonban lévő húsipari cég az elmúlt évben megduplázta az exportját Vietnámba és Szingapúrba is, a cél pedig az, hogy egyre több húsárut szállítsanak mindkét távol-keleti országba.

A vietnámi látogatás érintette a felsőoktatási intézmények közötti együttműködést is. A Kaposvári Egyetem már most is sok külföldi hallgatót képez, számukat azonban tovább növelné az intézmény, miközben kaposvári hallgatók számára is lehetővé tenné, hogy Can Tho agráregyetemén szerezzenek tapasztalatokat.

A kormányküldöttség több kétoldalú megállapodást is kötött. Magyarország az egészségügyi ipar, a vízgazdálkodás, az informatika, és a mezőgazdaság területén tudna segíteni Vietnamnak.

Magyarország és Vietnam között már lebonyolítottak két sikeres kötött segélyhitelprogramot, erre alapozva indult meg egy egészségügyi témájú kötött segélyhitelprogram, 440 millió euró értékben.

Ebben eddig 11 vietnami projekt megvalósításáról állapodtak meg, köztük öt vízgazdálkodási, négy egészségügyi, egy radioaktív sugárzást mérő rendszer kiépítéséről, és egy, az elektronikus személyi igazolványok bevezetésére vonatkozó projektről. Mindez jelentős piaci lehetőségekhez juttat magyar vállalatokat.   

A hitelprogram mellett több tárcaközi megállapodás is született: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénzügyi, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mezőgazdasági, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pedig információtechnológiai tárcaközi megállapodást kötött. Varga Mihály emellett egy szakképzési együttműködési megállapodást is aláírt. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára oktatásimunkaterv-módosítást és kulturális tárcaközi munkatervet látott el aláírásával.