Kijelentette, olyan formátumot hoztak létre, amelyben mind az oktatási, mind a kulturális államtitkárság melléjük állt. "Az egyik márciusi kormányülésen el is fogadták, és kaptam a célra ötvenmillió forintot, ami az idei Szent Korona-évben elegendő az induláshoz" - emelte ki az interjúban, amely kedden jelent meg.

Rosta Mária elmondása szerint az oktatási tárca felajánlotta, hogy a magyar nyelvű általános iskolákba itthon és határon túlra is elküldi a felhívást, amely tartalmazza a rockopera előadására megálmodott versenyben való részvétel lehetőségét. A 2018/19-es tanévben a Zikkurat által felállított alkotói és művészi stáb segíti az iskolák munkáját. Összesen négy győztes iskola lesz, amelyek a jövő évi gyermeknapon közösen előadják az István, a királyt.

Ezzel párhuzamosan keresik a kisiskolások közül a legjobb szereplőket is, és velük is színre állítanak egy előadást az Arénában a jövő év őszén.

A műsort várhatóan egy online csatorna segítségével is eljuttatják a nézőkhöz, amivel elsők lehetnek Európában.

Rosta Mária beszélt arról is, hogy egy eddig soha nem látott ünnepi koncertváltozattal jelentkeznek abból az alkalomból, hogy a rockopera idén harmincöt éves. Ennek a bemutatója Miskolcon, az operafesztiválon lesz június 11-én. "Ez egy oratorikus verzió, nagyzenekarral, rockszekcióval, nagy vegyeskarrá bővített Honvéd Férfikarral, első osztályú szólistagárdával, az elérhető legjobb rockerekkel. Asztrik szerepében az operaénekes László Boldizsárt láthatjuk, Istvánt és Koppányt a régi 'vetélytársak', Feke Pál és Vadkerti Imre, a tíz évvel ezelőtti A Társulat produkció győztesei alakítják. Biztos nagy meglepetés, hogy Réka szerepében Tóth Gabit láthatja a közönség. Vezényel Kesselyák Gergely" - sorolta Rosta Mária. December 17-én a változatot bemutatják a Budapesti Sportarénában, de előtte Debrecenben, Veszprémben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is láthatja a közönség.

Elmondta a producer azt is, hogy várakozásai szerint 2020-ban elkezdhetik a Szörényi Levente-életmű felújítását. Szeretnék színpadra állítani az összes Szörényi-operát az Erkel Színházban. Emellett az Illés zenekarral kapcsolatban is terveznek egy filmet, amelynek zenéje Illés-zene, de a történet nem a zenekar története.