A helyi óvodások műsorát követően a jelenlévők fejet hajtottak a „tűz katonájának” szobránál és elhelyezték a tiszteletadás koszorúit.  Az ünnepség a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyházban folytatódott, ahol Varga László megyéspüspök mondott misét a somogyi tűzoltókért.

A Szivárvány Kultúrpalotában tartott megemlékezésen Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Somogy megye tűzoltóit, akik az év minden napján másokon segítenek.

„Szent Flórián, az egyszerű katona is emberségéért és másokért való tenni akarásáért válhatott a szakma védőszentjévé”- mondta a dandártábornok.

Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere is köszönetét fejezte ki mind a hivatásos állomány, mind a megyeszékhely önkéntes tűzoltó egyesületének, akik az elmúlt két évtized során bizonyították rájuk mindig számíthatnak a kaposváriak.

A KÖTÉL Egyesület elmúlt húsz évéről Bodó László, tűzoltóparancsnok emlékezett meg, majd egy rövid kisfilmmel idézték fel a jeles eseményeket, az emlékezetes beavatkozásokat.

Az ünnepi beszédek után Kaposvár Helyőrségi Zenekara adott rövid koncertet, majd az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák elismerést vehettek át.