„Az ilyen jellegű hajtóvadászatok esetében elsősorban megzavarják, megijesztik a környéken élő vadakat. Amennyiben a hajtás beválik, és a vadkár jelentősen csökken, a továbbiakban újabb hasonló hajtásokra kerülhet sor Kaposváron”- tudtuk meg Mágó Armandtól, a városháza kommunikációs referensétől.

A lakosságot a vadásztársaság arra kéri, hogy szombaton ne zavarják a hajtást, és a saját biztonságuk érdekében az érintett területeken ne menjenek be az erdős részekre.

Kaposvár önkormányzatához az elmúlt időszakban több panasz is érkezett a vadkárok miatt. A város vezetése úgy döntött, hogy egy kellő gyakorlattal és szakértelemmel rendelkező vadászt is szeretne foglalkoztatni a közeljövőben azért, hogy szükség esetén belterületi vadkármegelőző vadászatokat is lehessen végezni a városszéli városrészekben.
A saját telek védelme azonban a tulajdonos feladata, ezért ahol lehetséges, célszerű kerítést felhúzni, vadriasztó szereket vagy berendezéseket alkalmazni. Fontos az is, hogy a vadak számára könnyű eleségnek számító hulladékokat olyan helyre tegyék ki, ahol nem férnek hozzá, annak szagát nem érzik meg, ezzel is elkerülhető, hogy bemenjenek a területekre.
A Városgondnokság a bejelentést követően egyszeri alkalommal ingyenesen kimegy a bejelentőhöz, ahol vadriasztó permetet helyez ki. Ennek a hatása – időjárástól függően – akár hetekig is megmarad. A szakszerű használatot is bemutatják a lakosoknak. Így amennyiben beválik a riasztó használata a területen, a későbbiekben már önmaguk is el tudják végezni a vadriasztást.