A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség három, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő ember ellen letöltendő, további kettő, szabadlábon védekező érintettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnak csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt.

Az eset szeptember 2-án egy rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben rendőrök intézkedtek, akiket emiatt a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, és többször ököllel megütötte őket. Időközben a helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

A nyomozás rendkívül gyors volt, a bűncselekmény és a vádemelés között mindössze húsz nap telt el - olvasható az ügyészség közleményében.

A sonline.hu Somogy megyei hírportál korábban Ütő Szabolcs polgármesterre hivatkozva azt írta: a rendőröket azt követően érte támadás a kutasi romanapon, hogy az egyik résztvevőt közterületi vizelésen érték, és ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá.