Újra iskolapadba ülhetnek a középkorúak
Újra iskolapadba ülhetnek a középkorúak
A kép illusztráció. Fotó: MTI

Megkezdődött a senior oktatás idei tanévének második fele a Kaposvári Egyetemen. A speciális képzésre óriási az érdeklődés. A programra minden korábbinál többen, 837-en regisztráltak. A jelentkezésnek semmilyen előtanulmány nem volt a feltétele, azt viszont meghatározták, hogy kizárólag 50 évnél idősebbeket várnak.

Az oktatást 3 éve indította el az egyetem azzal a céllal, hogy ismeretterjesztő előadásokat tartson középkorú, vagy idősebb embereknek.

„Összesen hatvanhat alkalommal, 7 tudományterületen, 37 tudományágban 120 előadás hangzott el a Senior Programban az elmúlt 6 szemeszterben. A képzés során a résztvevők betekintést nyerhettek a bölcsészet, társadalom és természettudomány alapjaiba, de hit és művészeti kérdésekkel is foglalkoztak”- tudtuk meg Báthory Gyöngyvértől, a Kaposvári Egyetem sajtószóvivőjétől.

Az idei félévet csütörtökön este dr. Kiss László, egykori alkotmányjogász előadása nyitotta, de hallhatják még az érdeklődők egyebek mellett Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozót, Bozsik Yvette balettművészt, koreográfust, a Csiky Gergely Színház frissen kinevezett művészeti igazgatóját is.

„ Ez a második félév, amikor részt veszek az oktatáson. Tavaly mentem nyugdíjba, az unokáim felső tagozatosak már, nem igénylik olyan nagyon a nagyszülői gondoskodást. Több időm maradt, és sokat gondolkodtam, mivel tölthetném hasznosan és kellemesen az időmet. Nagyon örültem, mikor megláttam a felhívást a senior képzésre. Az előző félév előadásai nagyon izgalmasak és érdekesek voltak, valamennyin ott voltam”- mondta a Helyi Híradóknak Lassú Istvánné.

Aki a kaposvári hölgyhöz hasonlóan lelkesen jár az előadásokra, a képzés végén oklevelet kap. A hat félévet elvégzők díszoklevelet, a tizedik elvégzett szemeszter végén pedig senior másoddiplomát vehetnek át a hallgatók.

A senior oktatás nemcsak a kaposváriak körében népszerű, a szomszéd megyékből, Pécsről és Tolnából is van hallgató.

 

2017. március 25. szombat, Irén és Írisz napja
Kaposvár: Felszakadozott felhőzet
8 °
Felszakadozott felhőzet
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg