Az oktatást 3 éve indította el az egyetem azzal a céllal, hogy ismeretterjesztő előadásokat tartson középkorú, vagy idősebb embereknek.

„Összesen hatvanhat alkalommal, 7 tudományterületen, 37 tudományágban 120 előadás hangzott el a Senior Programban az elmúlt 6 szemeszterben. A képzés során a résztvevők betekintést nyerhettek a bölcsészet, társadalom és természettudomány alapjaiba, de hit és művészeti kérdésekkel is foglalkoztak”- tudtuk meg Báthory Gyöngyvértől, a Kaposvári Egyetem sajtószóvivőjétől.

Az idei félévet csütörtökön este dr. Kiss László, egykori alkotmányjogász előadása nyitotta, de hallhatják még az érdeklődők egyebek mellett Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozót, Bozsik Yvette balettművészt, koreográfust, a Csiky Gergely Színház frissen kinevezett művészeti igazgatóját is.

„ Ez a második félév, amikor részt veszek az oktatáson. Tavaly mentem nyugdíjba, az unokáim felső tagozatosak már, nem igénylik olyan nagyon a nagyszülői gondoskodást. Több időm maradt, és sokat gondolkodtam, mivel tölthetném hasznosan és kellemesen az időmet. Nagyon örültem, mikor megláttam a felhívást a senior képzésre. Az előző félév előadásai nagyon izgalmasak és érdekesek voltak, valamennyin ott voltam”- mondta a Helyi Híradóknak Lassú Istvánné.

Aki a kaposvári hölgyhöz hasonlóan lelkesen jár az előadásokra, a képzés végén oklevelet kap. A hat félévet elvégzők díszoklevelet, a tizedik elvégzett szemeszter végén pedig senior másoddiplomát vehetnek át a hallgatók.

A senior oktatás nemcsak a kaposváriak körében népszerű, a szomszéd megyékből, Pécsről és Tolnából is van hallgató.