A megye legrangosabb elismerésből, az Örökségünk Somogyország Kincse címből évente legfeljebb tíz adható. Az első évben 9, azt követően 10-10 érték kapta meg a címet, 2008. óta pedig évente 5.

Idén változás történt, ezúttal 3 kitüntető címet adtak át.

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott 2018-ban Kisbajom település faluközpontja és a Népi Hagyományőrző és Erdei Iskola, Kozma Ferenc életútja és a siófoki Női Kar.

„ Szerencsés helyzetben vagyunk mi, somogyiak, hiszen számtalan kincs található megyénkben. A Drávától a Balatonig megszámolni sem lehet azokat az értékeket, melyeket a természet adott Somogynak, vagy valamely művész kulturális teljesítménye hagyott maradandót az utókornak” - mondta köszöntőjében Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke.

A Somogy Megyei Értéktár is újabb értékekkel gyarapodott. A 2018-ben felvett értékek: a szőlősgyöröki Jankovich-kastély és parkja, Göre Gábor figura ( Gárdonyi Géza szobor)  nagyberki Agrártörténeti gépgyűjtemény, Buzsák néptánc és népdal öröksége, a Lullai Kiállítás és Helytörténeti Gyűjtemény, a www.somogy.hu - Somogy Portál, az iharosberényi szelídgesztenye, a „Gyenesei Pálinkáriun”, az ágneslaki arborétum, a sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, Kereki Fehérkő vára, Együd Árpád életműve és hagyatéka, valamint Csíkvár József életműve.

Az ideivel együtt 92-en kapták meg eddig Somogyország Kincse címet, míg a Somogy Megyei Értéktárban az idei elismertekkel együtt együtt már 121 érték szerepel