Az otthon 60 férőhellyel működik, de ugyanitt látják el az idősek nappali ellátását 20 férőhellyel. A fejlesztések azért váltak szükségessé, mert a nappali ellátás nem rendelkezett az idősotthon lakóitól elkülöníthető pihenésre alkalmas helyiséggel, a közösségi és szabadidős programok, szocioterápiás és egyéb foglalkozások tartására sem volt alkalmas terem. A nappali ellátásban részesülők így kénytelenek voltak az idősotthon lakóinak napirendjéhez igazodni.

Az önkormányzat a probléma megoldása érdekében a nappali ellátás számára vadonatúj épületrészt épített: 20 személy közösségi együttlétére alkalmas társalgót, pihenőszobát, illemhelyeket és zuhanyzókat, továbbá öltözőket. A projekt keretében az idősek szabadidejének hasznos eltöltését szolgáló berendezési- és használati tárgyakat is beszereztek, de parkolóhelyeket és korszerű térvilágítást is kiépítettek.

A fejlesztésnek köszönhetően az önkormányzat emberibb, komfortosabb környezetet teremtett mind az ellátásban résztvevő időskorúak, mind pedig a szociális ellátásban dolgozók számára.