„A pénzt kormányzati támogatással sikerült megszerezni, az orgonát azonban szeretnénk tovább bővíteni, és a jelenlegi orgonánkkal is összekapcsolni. Mindez újabb forrási igényel, ezért további felajánlásokat is várunk minden kaposváritól- mondta Pongrácz Máté evangélikus lelkész, aki arról is beszélt, hogy régi vágya teljesül a gyülekeznek az orgona érkezésével. A 4 méter hosszú  és 4 méter magas hangszer több mint ezer síppal rendelkezik, s a megye legjobb orgonája lesz, amely akár koncertezésre is alkalmas. Az orgonát április végén szállítják Kaposvárra.

Az orgona vásárlása nem szerepelt a kaposvári gyülekezet idei tervei között, a közösség ugyanis zarándok házra gyűjt. Az ingatlant már kinézték, a templomtól nem messze találtak egy felújításra szoruló házat, amely az újjáépítés után kiválóan megfelelne az elvárásoknak.

”Régóta szerettünk volna már egy zarándokházat, ahol a vendégeinket elszállásolhatjuk, de a rászorulóknak is segítséget jelenet. Olyanokat is szívesen látunk majd ott, akik például kórházban ápolt hozzátartozóikat látogatják meg Kaposváron, és szükségük van néhány napig szállásra”- mondta a tervekről Pongrácz Máté.

Az ingatlanvásárlás előszerződést már megkötötték, a tervek szerint az adásvétel után hamarosan megkezdik az ingatlan felújítását is.