Az építési munkálatainak ideje alatt munkanapokon a belváros felől Dombóvár, Pécs és Szántód irányából érkező regionális autóbuszjáratok számára a Dózsa György utca végén a színház épületének vonalában ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki. A Dombóvár, Pécs és Szántód irányába közlekedő regionális autóbuszjáratok részére szintén ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki a vasútállomás épülete előtt a helyi járat által jelenleg is használt megállóhely meghosszabbításával.

Az ideiglenes megállóhelyeken valamennyi Fő utca felé közlekedő és onnan érkező regionális autóbuszjárat megáll, biztosítva ezzel a helyi járatokra, valamint a vonatról és vonatra történő átszállás lehetőségét.

Az ideiglenes autóbusz-állomás és a helyi autóbusz-állomás között ingyenes ingajáratok szállítják az utasokat, amelyek menetrendjét a Kaposvári Közlekedési Zrt. határozza meg. Az utasok telefonon is érdeklődhetnek a változásokról a következő telefonszámokon: 82- 418-040 és 82-506-125.

Az ideiglenes autóbusz-állomáson 15 induló kocsiállás lesz, és ugyanolyan kényelmes és komfortos körülmények várják az utasokat, mint a régi autóbusz-állomáson.

Az új Kaposvári Közlekedési Központban pedig XXI. századi körülmények várják az oda érkezőket, akik gyorsan, kényelmesen és egyszerűen szállhatnak majd át a helyi járatú autóbuszokról helyközre, vagy az autóbuszokról a vonatra, és az utastájékoztatás is összehangoltan történik majd.

Az ország első intermodális csomópontja bruttó 17 milliárd forintból épül, és naponta 32 ezer kaposvári és környező településen élő használja majd.