A változás nemcsak a gépjárművezetőket, de a tömegközlekedőket is érinti.

A jelenlegi helyi autóbusz-állomás mind a buszok, mind az utasok előtt zárva van. Az autóbuszok az új négysávos úttest szélső forgalmi sávjaiban állnak meg, jegyeket és bérleteket pedig az Áchim András utca északi oldalán a konténerépületekben lehet vásárolni.

A helyi autóbusz-állomás áthelyezése miatt szükségessé vált egy ideiglenes körforgalom kialakítása is, amely lehetővé teszi a buszok számára a megfordulást.  Ezt a vasútállomásnál alakították ki, ahol megszűnt a lámpás kereszteződés. 

Körforgalmat építenek a Baross utca – Hársfa utca – Béla király utca kereszteződésében is. A Hársfa utca a Gróf Apponyi Albert utca vonalától kezdve ezért déli irányban egyirányúvá vált.

A Baross Gábor utcából, illetve a Béla király utcából érkezők az építkezés idején nem hajthatnak be a Hársfa utcába. Így akik a vasútállomás felől érkezve akarnak a Fő utca felé eljutni, azoknak az Anna utca felé kell kanyarodniuk. A Béla király utca felől érkezők ugyancsak a Baross Gábor utcán, majd az Anna utcán keresztül juthatnak el a Fő utcára.

A változásokat mindenhol táblák jelölik, a régi autóbusz állomásnál pedig az információs bódénál is segítséget kérhetnek az autóbusszal közlekedők.