„A Kassa utcában 83 darab koros díszalmafát cserélünk az ott lakók kérésére a Temesvár utcából már ismerős, szép japán díszcseresznyére A régi fák már sok gondot okoztak az ott élőknek, így a Sefag Zrt. segítségével, az agrárminisztérium támogatásával hamarosan egy új, megszépült fasor lesz látható Kaposváron” –mondta az ültetéskor Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Több mint 22 ezer közterületi fa van Kaposváron, ezek közül mintegy 1200 az, amely, 80 évnél idősebb. Ilyenek a platánok, a hársok és a vadgesztenyék.

A szakemberek mérésekkel határozzák meg, hogy mely fákat kell kivágni, mert balesetveszélyesek, s melyek azok, amiket elég metszeni.

 Kaposvár szeretne az ország legzöldebb városa maradni, úgy, hogy közben a fák nem jelentenek veszélyt sem az emberekre, sem pedig a vagyontárgyaikra.

A faültetésen részt vett Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, aki megjegyezte: az országban elindított fásítási program egyik nagyon jó helyszíne Kaposvár. Az Agrárminisztérium azt a célt tűzte ki maga elé, hogy gyarapítsa és megújítsa a hazai erdőket, a városi környezetben pedig növeljék és javítsák a zöldterületek állapotát. Az erődtelepítésekre t 40 milliárd forintnyi pályázati forrást biztosít a kormány, amelytől mintegy 100 millió fa elültetését várják 25 ezer hektáron.