A Csepegő-kő része annak a 20,6 kilométer hosszú, öt települést érintő, a térképen szívet formázó útvonalnak, amely egyre népszerűbb a kirándulók körében. A Hűség Útja elnevezésű túravonalat már kijelölték, és turistajelzéssel látták el a hajmási szabadidőfarmtól a Csepegő forrásig.

„Minden jó ötletet fel kell karolni, meg kell valósítani annak érdekében, hogy komplex idegenforgalmi fejlesztéssé álljanak össze. A Zselicben rengeteg lehetőség van, és az elmúlt két évtizedben lényeges, pozitív változások figyelhetők meg Somogy idegenforgalmában” – mondta Gelencsér Attila, aki hangsúlyozta: a helyi  polgármesterekkel,  turisztikai szakemberekkel, valamint a környékbeli vállalkozókkal közösen gondolkodnak azon, miként lehetne az útvonalat és a Csepegő-követ  bevonni a zselici attrakciók sorába.

Az út a gyaloglók, a túrázók, a futók és a terepkerékpárosok kedvenc helye lehet, akiket a pihenőállomásokon különböző szolgáltatásokkal várnak.

„Mindenkinek az ötletére és a kétkezi munkájára is számítunk. Csak összefogással tudunk előre lépni, s tervünk még rengeteg van.  Szeretnénk a túraútvonalra egy mozgalmat építeni, s ismeretterjesztő füzet kiadásában is gondolkodunk”- mondta a sajtótájékoztatón Baranyai Sándor, a Méltó Életért Alapítvány kurátora, aki kezdetektől támogatja a turisztikai látványosság fejlesztését.